Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνέντευξη της Επιτρόπου Elisa Ferreira για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

Σε συνέντευξή της στο Just Transition Platform (JTP) newsletter, η Elisa Ferreira, αρμόδια Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκε στη σημασία της  έγκρισης του ελληνικού Προγράμματος στο πλαίσιο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Ερώτηση: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι το πρώτο που εγκρίνεται στο πλαίσιο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, χάρη στο οποίο η Ελλάδα θα εξασφαλίζει 1,63 δις Ευρώ για την ελάφρυνση των επιπτώσεων της μετάβασης προς την κλιματική αλλαγή. Τι πιστεύετε για το πρόγραμμα αυτό και ποια είναι η συνέχεια μετά το ορόσημο αυτό;

Elisa Ferreira: Καταρχάς οφείλω να συγχαρώ την Ελλάδα για την έγκριση του προγράμματος της στο πλαίσιο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Είναι η πρώτη χώρα που το πετυχαίνει και ελπίζω να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες. Το ελληνικό πρόγραμμα θα φέρει τις τόσο απαραίτητες επενδύσεις στις εξαρτώμενες από τον άνθρακα περιοχές της χώρας ,τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, καθώς και στα νησιά όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με μαζούτ. Θα διευκολύνει τη μετάβαση σε ανανεώσιμη ενέργεια, θα διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια ενώ εξασφαλισθεί η πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Πρόκειται για εξαιρετικές ειδήσεις για τις ενδιαφερόμενες περιοχές και τους πολίτες τους αλλά και για την Ευρώπη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα δείτε εδώ.